Termékek Menü

Fejléc előny

Kategóriák alatti előnyök

 • 15+ év szakmai
  tapasztalat
 • Megbízható, tesztelt
  eszközök
 • Minden termék raktárról
  - azonnali szállítás - Önnek!
 • Akár 5 év garancia és
  garancia hosszabbítás

A szerverszobáknak valóban szükségük van légkondicionálóra?

A szerverszobáknak valóban szükségük van légkondicionálóra? A szerverteremben, vagy szobában a megfelelő hőmérséklet fenntartása kulcsfontosságú a berendezések zavartalan működéséhez. Ha a helyiségben túl meleg van, fennáll a meghibásodás és így az adatok elvesztésének kockázata.
A szerverszobáknak valóban szükségük van légkondicionálóra?

A válaszunk egyértelmű igen.

Miért fontos a szerverszobát hűvösen tartani?

A szerverszobákban működő eszközök jelentős hőmennyiséget termelnek.

A túlzott hő ebben a helyiségben hardverhibákhoz, a berendezés élettartamának csökkenéséhez és potenciális adatvesztéshez vezethet.

A helyiség folyamatos és megfelelő hűtése megbízható teljesítményt biztosít, és megakadályozza a költséges meghibásodásokat.

Az olyan alkatrészek, mint a processzorok, a memóriamodulok és a merevlemezek érzékenyek a hőmérséklet ingadozásokra. Az állandó hűvös környezet fenntartásával ezek a kockázatok nagymértékben csökkenthetők. A szerverekben található alkatrészek hosszan tartó magas hőmérsékletnek való kitettsége lerövidítheti azok élettartamát. A szerverterem hűtésével meghosszabbíthatjuk eszközeink működési idejét, minimálisra csökkenthetjük a karbantartási költségeket.

Adatvesztés kockázata

A szerverterem túlmelegedésének egyik legjelentősebb kockázata az adatvesztés lehetősége. A magas hőmérséklet károsíthatja a tárolóeszközöket, például a merevlemezeket és a meghajtókat, ami az adatok megsérüléséhez vagy elvesztéséhez vezethet.

A túlmelegedés a rendszer összeomlását is okozhatja, ami szintén adatvesztést eredményezhet.

A szerverterem hűtése megóvhatja az értékes adatokat.

Mekkora a hűtési igénye egy szerverszobának?

Ezt számos tényező befolyásolhatja és nem árta laposan kiszámolni.

Figyelembe kell venni, hogy mekkora a helyiség mérete, a helyiségben lévő szerverek számát, valamint a helyiség szigetelését és a légáramlását, valamint, hogy milyen a beépített berendezések típusa és mekkora az általuk termelt hő.

A pontos tervezés elengedhetetlen.

A megfelelő légáramlás-szabályozás biztosítja, hogy a hideg levegő egyenletesen oszlik el a berendezések között, és a forró levegő hatékonyan távozik a helyiségből.

Az olyan tényezők, mint a berendezések elrendezése, az állványok távolsága, valamint a szellőzőnyílások és csatornák konfigurációja, mind befolyásolhatják a légáramlás dinamikáját.

A hűtési igények meghatározásában fontos szerepet játszik a szerverterem berendezéseinek elrendezése is.

A túl sűrű berendezés megakadályozhatja a megfelelő szellőzést.

Milyen klímát válasszunk?

A megfelelő típusú és kapacitású klímaberendezések kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen esetünkben olyan klímaberendezésre van szükségünk, ami  stabil hőmérsékletet és páratartalmat tud fenntartani szűk tűréshatárokon belül. A hőmérséklet és a páratartalom változása páralecsapódáshoz, korrózióhoz és elektromos meghibásodásokhoz vezethet, ami költséges leálláshoz és adatvesztéshez vezethet.

Még a legkisebb szerverszoba hűtésének kialakításakor is célszerű profi szakemberek segítségét igénybe venni.