Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információk.
Termékek Menü

Fejléc előny

Kategóriák alatti előnyök

 • 15+ év szakmai
  tapasztalat
 • Megbízható, tesztelt
  eszközök
 • Minden termék raktárról
  - azonnali szállítás - Önnek!
 • 1 év garancia és
  garancia hosszabbítás
Ön itt jár: > >

Garancia

A ServerElite által forgalomba hozott valamennyi használt termékére az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) kormány rendelet nem vonatkozik, de a ServerElite belső minőségpolitikája miatt, minden értékesített termékre alap esetben 12 hónap jótállást (garanciát) biztosít.

A ServerElite által forgalmazott termékeknél a vásárlást követően jótállási jegyet (garancialevél) állítunk ki, amely tartalmazza a megvásárolt termék(ek) gyári számát, továbbá ServerElite leltári számot. Amennyiben szervert, vagy storage-t vásárol, az Ön által rendelt és konfigurált szerver összeszerelési bizonylata tartalmazza a termékek  gyári számát és ServerElite leltári számát. Jótállási jegyen fel van tűntetve a jótállás időtartama.

A ServerElite (MARAELITE Kft) minden általa forgalmazott termékre 12 hónap jótállást biztosít, mely alól kivételt képez a RAID vezérlők akkumulátorai, melyekre 1 hónap jótállás érvényes.

Merevlemezek esetén garanciális csere akkor lehetséges, amennyiben a hibák száma eléri a gyártó által meghatározott küszöbszintet.

ServerElite által értékesített termékekre a jótállás időtartama a ServerElite által kiállított számla kiállításának napjával kezdődik.

Amennyiben a ServerElite által értékesített használt termékekre, még érvényben lévő gyári garancia is van, minden esetben a vásárló felelőssége a termék gyári garanciájának honosítása. ServerElite a gyári garanciák honosításáért semmiféle felelősséget nem vállal.

Vásárlók a garancia igénybevételére, a ServerElite telephelyén jogosultak, munkanapokon 9:00 – 17:00 között. A garanciális időszakban meghibásodott terméket a Vevők, személyesen a ServerElite telephelyén, illetve, csomagküldő szolgálat igénybe vétele mellett jogosultak átadni a ServerElite részére. Csomagküldő szolgálat igénybevételét kérjük, előre jelezze garanciális hibabejelentés alkalmával. Amennyiben a ServerElite részére beküldött termék garanciális hibát a ServerElite szakértői megállapítják, úgy ServerElite átvállalja a csomagküldő szolgálat díját, minden egyéb esetben a vásárlót terheli ez a költség.

Jótállás elsősorban a termék javítására vonatkozik, mely garanciális ügyintézésre, a ServerElite-nek maximum 30 naptári nap áll rendelkezésre. Amennyiben a termék garanciális ügyintézése meghaladja a 30 naptári napot, úgy ServerElite-nek lehetősége van a hibás eszközt, egy paramétereiben teljes mértékben megegyező termékkel cserélni, vagy ennek hiányában, a hibás termék vételárának jóváírására.

Garanciális (jótállási) felelősség alól a ServerElite a következőkben felsorolt esetekben mentesül:

 • ServerElite valamennyi értékesített termékét, azok alkatrészeit egyedi leltári azonosítóval látja el, melynek eltávolítása  a garancia megvonással jár.
 • Helytelen szállítás, tárolás, elemi csapás (pl: villámcsapás, túlfeszültség) okozta rongálódás esetén.
 • Szakszerűtlen kezelés, szakszerűtlen fizikai beavatkozás esetén.
 • Hibásan telepített, nem jogtiszta szoftver vagy vírus okozta meghibásodás.

Garanciális ügyintézés menete:

 1. Amennyiben a ServerElite-től megvásárolt terméknél garanciális időn belül hibát észlel a Garanciális hibabejelentés weboldalon kérjük, írja le a felmerült problémáját a termékkel. Amennyiben a hibabejelentést elmulasztja, az ebből adódó károk és a garanciális ügyintézés elhúzódásáért a felelőséget nem áll módunkban vállalni.
 2. A megvásárolt termékekre a ServerElite részére személyesen vagy csomagküldő szolgálattal átadja.
 3. A beérkezett eszközöket ServerElite szakértői bevizsgálják, majd a bejelentett hibát javítják, illetve szüksége esetén, a meghibásodott alkatrészt cserélik.
 4. Amennyiben ServerElite szakértői megállapítják, hogy a garanciális jótállás felelőssége alól a ServerElite mentesül, úgy  ServerElite minden felmerült költségét, mint a termék szállítását, bevizsgálását (8.000 Ft + ÁFA/ óra), esetleges javítását a Vevőre áthárítja.