Termékek Menü

Fejléc előny

Kategóriák alatti előnyök

 • 15+ év szakmai
  tapasztalat
 • Megbízható, tesztelt
  eszközök
 • Minden termék raktárról
  - azonnali szállítás - Önnek!
 • 1 év garancia és
  garancia hosszabbítás

4 valós veszély, ha nem használ szünetmentes tápegységet

4 valós veszély, ha nem használ szünetmentes tápegységet Az adatok biztonsága soha nem volt olyan kritikus, mint manapság. A vállalkozások szerte a világon tűzfalakba és vírusirtó eszközökbe fektetnek be, hogy saját adataikat – és ügyfeleik adatait – biztonságban tudhassák. A technológiát azonban más típusú fenyegetések is érhetik, így szükség van más eszközökre is, ilyen például az elektromos túlfeszültségek vagy áramkimaradások.

A szünetmentes tápegység (UPS) használata megóvhatja Önt a nagyon valós technológiai veszélyektől. A UPS-ek használata minimálisra csökkenti az elektromos problémák miatti adatvesztés kockázatát.

Ahhoz, hogy megértsük ennek a praktikus eszköznek a valódi értékét, nézzük meg a négy leggyakoribb veszélyt, ami a UPS használatának hiányával előfordulhat.

Mi a UPS?
A UPS a szünetmentes tápegység rövidítése. Ez egy olyan eszköz, amely a konnektor és a szerver tápegysége közé kerül. Központi szerepe az, hogy akkumulátort biztosítson áramkimaradás esetén, vagy ha az elektromos teljesítmény az elfogadható feszültségszint alá csökken.

Kétféle UPS-eszköz létezik. A készenléti szünetmentes tápegység a konnektorból származó áramot használja az akkumulátor töltéséhez. Áramkimaradás észlelésekor automatikusan akkumulátor üzemmódba vált, így a készülék zavartalanul tovább működik.

A másik típus – és sok szakértő szerint a legjobb UPS az IT eszközök számára – a vonal interaktív UPS. A vonal-interaktív UPS korrigálja a feszültség ingadozását és így megelőzi az ebből fakadó problémákat is.1. A túlfeszültség kiégetheti a tápegységet
Az IT eszközök egyik legfontosabb része a tápegység (PSU). Ez az eszköz energiaelosztó központja, amely minden lényeges alkatrészt táplál: alaplapot, processzorokat, grafikus kártyákat, merevlemezt stb.

A csúcsminőségű tápegységek több körös védelemmel rendelkeznek, amelyek megvédik az egyes alkatrészeket az áramellátással kapcsolatos problémáktól. Sajnos néha a túlfeszültség túl nagy lehet ahhoz, hogy a tápegység védelmi eszközei önállóan megbírkózzanak vele.

Ilyen esetekben az alaplap a leginkább sérülékeny alkatrész. A túlfeszültség károsíthatja az áramköreit, és használhatatlanná teszi. Az ilyen esetekre legtöbbször nem érvényes a garancia, az egyetlen lehetőség a csere.

2. A merevlemez-meghajtó is károsodhat
A merevlemezeken tárolódnak az adatok, ami meglehetősen érzékeny a teljesítmény ingadozására. A legtöbb HDD-gyártó továbbfejlesztette a merevlemez-meghajtókat, és ellenállóbbá tette azokat a túlfeszültségekkel vagy hirtelen áramkimaradásokkal szemben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy túl nagy mértékű ingadozás esetén nem fordulhatnak elő meghibásodások.
A merevlemez meghibásodások leggyakoribb oka áramellátással kapcsolatos probléma. A legrosszabb esetben a meghajtón lévő összes adat elveszik.

A vonal interaktív UPS könnyen megvédheti az olyan kényes alkatrészeket, mint az alaplapok, tápegységek és a merevlemezek.

3. Az el nem mentett munka örökre elveszik
Képzelje el: több órányi kemény munka után már majdnem készen van egy fontos projekttel amikor véletlenszerű áramkimaradás történik. Ez egy elég gyakori forgatókönyv amit már sokan megtapasztaltunk. A UPS létfontosságú eszköz lehet az adatbiztonsági stratégiában, de segít megmenteni a befektetett munká ilyen esetekben is.

Mind a készenléti, mind a vonal interaktív UPS-eszközök minimalizálhatják a nem mentett munka miatti adatvesztés kockázatát.

4. Minden értékes adat elveszhet
Az adatok egyre fontosabbá váltak, jelentős értéket képviselnek. Az adatvesztések elkerülése minden cég számára létfontosságú. A UPS csak egy összetevő a sok közül, amelyek segítségével a szakemberek megbízható hálózatot építhetnek fel. Nagy hálózatok esetén a UPS nem csak a szervereket támogatja, hanem az összes többi eszközt is, így az áramkimaradásból és az áramingadozásból adódó adatvesztés kockázata minimális.

A ServerElite kínálatában számtalan UPS megtalálható, rendkívül kedvező áron >>