Termékek Menü

Fejléc előny

Kategóriák alatti előnyök

 • 15+ év szakmai
  tapasztalat
 • Megbízható, tesztelt
  eszközök
 • Minden termék raktárról
  - azonnali szállítás - Önnek!
 • Akár 5 év garancia és
  garancia hosszabbítás

Dell EMC PowerEdge R940 - A Dell szerverek szörnyetege

Dell EMC PowerEdge R940 - A Dell szerverek szörnyetege A Dell EMC PowerEdge 14. generációs szerver családjának csúcsán álló R940 brutál erős Xeon Scalable csomagot kínál egy kompakt 3U rack házban, ami minden Xeon Scalable modellt képes kezelni egészen a 28 magos chipekig. Lenyűgöző bővítési lehetőséget kínál 6 TB DDR4 memória, 12 nagy teljesítményű NVDIMM-N modul és 13 PCI-Express (PCIe) bővítőhely támogatásával és 24 SFF-meghajtó számára biztosít helyet.

Tápellátás és hűtés

Az áramellátásról kettős 1100 W-os Platinum hot-plug tápegység gondoskodik, teljesen feltöltött rendszerek esetén pedig 1600 W, 2000 W és 2400 W opciók állnak rendelkezésre.

A hűtést újratervezték, és az alaplap előtt kettő vagy négy ventilátormodulból álló egység biztosítja. Mindegyik modul üzem közben csatlakoztatható, és a meghajtó hátlapjához való könnyebb hozzáférés érdekében a teljes szerelvény könnyen kioldható és eltávolítható.

Hardver

Az R940 belülről is nagyon okosan tervezett. A négy CPU-t és a 48 DIMM-aljzatot egy 3U-s házba szorítani nem egyszerű feladat, és a Dell ezt egy teljes szélességű mezzanine kártyával vagy PEM-mel (processzor bővítő modul) érte el.

A Dell az R940-et 2P opcióként kínálja, és ebben a rendszerben a ház alaplapján található fő alaplap két CPU- és 24 DIMM-aljzattal rendelkezik. A 4P rendszer tetején található a PEM, amely biztosítja a másik két CPU-aljzatot és a fennmaradó DIMM-nyílásokat.

Tárolási lehetőségek

A tárolási funkciók egy 8 meghajtós passzív hátlappal kezdődnek, amely csak a 2P modellen érhető el, míg a 4P rendszer tartalmazza a 24 meghajtós aktív hátlapot és a SAS3 bővítőkártyát. A hátlap hat kétportos PCIe csatlakozót is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az 1-4 és 17-24 meghajtóhelyeket az NVMe SSD-k számára.

A RAID-választás a beágyazott PERC S140 chippel kezdődik, amely támogatja a SATA meghajtókat. A Dell EMC rengeteg PERC 10 RAID vezérlőt kínál, melyek között megtalálható a H740P kártya 8 GB NVRAM gyorsítótárral és akkumulátorral is.

Tárhelyet takaríthatunk meg a Dell EMC BOSS kártyájával, amely szükségtelenné teszi az operációs rendszer merevlemezre telepítését. Ez a rendszerindító PCIe kártya kettős M.2 SATA SSD foglalattal rendelkezik és támogatja a tükrözést.

Menedzsment

Az R940 a Dell EMC iDRAC9 vezérlőjét tartalmazza, amely HTML5-alapú webes felületet kínál. Ez könnyen kezelhető hozzáférést biztosít minden kritikus komponensről, teljes rendszerleltárt, több teljesítménydiagramot és közvetlen konfigurációs hozzáférést a PERC RAID vezérlőkhöz.

Az iDRAC9 nagy hangsúlyt fektet a biztonságra: a rendszerzárolási mód megakadályozza, hogy a felhasználók bármilyen konfigurációs változtatást hajtsanak végre.

A Quick Sync 2 modul a szerver bal rack fülében található. A rendszerazonosító LED alatti gomb megnyomása aktiválja a Bluetooth-t, így az OpenManage Mobile (OMM) iOS alkalmazáson keresztül közvetlenül csatlakoztathatjuk iPadünket a szerverhez a helyszíni diagnosztika érdekében.

Összegzés

A PowerEdge R940 a Xeon Scalable sűrűség és a példátlan bővítési potenciál finom kombinációját biztosítja, így nagyszerű választás a nagy teljesítményű, kritikus fontosságú alkalmazások kezelésére. Ekkora teljesítményt egy ilyen kis vázba préselni komoly mérnöki teljesítmény, ami főként a gép belső elrendezésében mutatkozik meg.
A PowerEdge R940 egy rendkívül nagy teljesítményű, jól méretezhető rack-szerver, amely rugalmas hátteret kínál a növekedéshez.

Dell PowerEdge R940 >>