Termékek Menü

Fejléc előny

Kategóriák alatti előnyök

 • 15+ év szakmai
  tapasztalat
 • Megbízható, tesztelt
  eszközök
 • Minden termék raktárról
  - azonnali szállítás - Önnek!
 • Akár 5 év garancia és
  garancia hosszabbítás

ProLiant ML350 Gen10 - toronyban az egyik legjobb választás

ProLiant ML350 Gen10 - toronyban az egyik legjobb választás

A ProLiant ML350 Gen10 toronyszervert alapvetően kis- és középvállalkozások számára tervezték, amit az is bizonyít, hogy kiválóan méretezhető a kettős processzor támogatásával, valamint, hogy sok memóriával  és lenyűgöző tárhellyel rendelkezik, ugyanakkor rugalmasságának köszönhetően, könnyedén kiszolgálja a vállalat jövőbeli növekedésének felmerülő igényeit is. A HPE szerint a ProLiant ML350 Gen10 71%-kal nyújt jobb teljesítményt a Gen9-hez képest.

Mik a fő különbségek az előző generációhoz képest?

A teljes platformot újratervezték. Valamivel rövidebb, mint az előző verzió, és a biztonsági keret már alapfelszereltség. Négy változtatható sebességű ventilátor található közvetlenül a merevlemez-rekesz mögött, és további kettő a hátlapon melyek segítségével biztosítható a megfelelő hűtés.

Általánosságban elmondható, hogy a Gen10-es verzió egy kicsit kisebb, de még mindig nagyobb teljesítményt nyújt az Intel Scalable processzoraival, amelyek támogatják a 24x DIMM bővítőhelyet akár 2666 MHz-ig, és több NVMe meghajtót is támogat.

Telepíthető egy vagy két Intel Xeon Scalable processzorral a Bronze, Silver, Gold vagy Platinum családból akár 28 maggal.

Az előző generációval összehasonlítva akár 71%-os teljesítménynövekedést és 27%-os magszám-növekedést érhetünk el.

Mind a nagy, mind a csökkentett terhelésű DIMM modulok telepíthetők, de csak az LRDIMM memóriamodulok támogatják a 3 TB-os maximális memóriakapacitást. Ha regisztrált DIMM modulok használatát tervezi, akkor arra számítson, hogy csak 768 GB szabad memória áll rendelkezésre.

A tárhely hasonló a Gen9 ML350-hez, mind a nagy, mind a kis méretű HDD-k és SSD-k konfigurációival. A nagy kapacitású tárolási konfigurációk közül azonban hiányzik néhány, például a 24x LFF meghajtók és a 48x SFF támogatása.

Mindegyik konfiguráció támogatja az alapértelmezett meghajtórekeszt a ház alján, 4x 3,5 hüvelykes meghajtókkal vagy 8 × 2,5 hüvelykes meghajtókkal. Mindegyik konfigurációba két további meghajtórekesz telepíthető, így kétszer-háromszor annyi tárhely állhat a rendelkezésünkre.

Egyetlen belső SD-kártyanyílás biztosítja a Hypervisor támogatását.

Az üzleti igényektől függően számos HD/RAID vezérlő áll rendelkezésre, beleértve az integrált Smart Array S100i-t. A Smart Array S100i korlátozott szoftveres RAID-funkciókat biztosít SATA-eszközökhöz, de csak Windows operációs rendszerrel.

Az alaplapon összesen 8 db PCIe 3.0 bővítőhely található, nem számítva a Smart Array HD/RAID vezérlő dedikált bővítőhelyét.

Legfeljebb 4x dupla szélességű GPU-t telepíthet a nagy grafikai igényű alkalmazásokhoz, vagy kiterjesztheti a virtuális asztali telepítéseket.

Az áramellátást 500 W, 800 W vagy 1600 W flex slot tápegységek biztosítják, amelyek 1+1 arányban használhatók redundanciára.  
Figyelem: az 500 W-os tápegység nem redundáns.

A rendszer hátulján két USB-port, soros és kijelzőport, valamint négy beágyazott 1GbE port, valamint egy dedikált RJ-45 iLO felügyeleti port található. Még az elején egy iLO port helyezkedik el. Számos lehetőség kínálkozik a hálózati kommunikációra 1, 10, 25, valamint egy- és kétportos 100 Gb InfiniBand opciókkal.

Az iLO Standard intelligens kiépítéssel a távoli és sávon kívüli felügyelethez az 5-ös verzióra frissült. A HPE OneView az iLO-val is együttműködik, hogy segítse a rendszer kezelését. A legújabb verziók natív támogatást kínálnak a legnépszerűbb böngészőkhöz, beleértve a Microsoft új Edge böngészőjét is. Számos egyéb funkció segít automatizálni a karbantartási folyamatokat mind a helyszínen, mind a távolról, mindezt szabványos böngésző használatával.

Összegzés

Összességében elmondható, hogy a ProLiant ML350 Gen10 rugalmas szerverplatformot kínál akár távoli használat esetén is, amely alkalmassá teszi számos általános üzleti folyamat támogatására. A két méretezhető processzorral, akár 3 TB memória támogatásával, valamint csúcsminőségű GPU-kkal is használható eszköz kiváló választás a nagy teljesítményű és a grafikaigényes feladatokra is. Ha nőnek a cég informatikai igényei, akkor az ML350 Gen10 átalakítható rackbe szerelhető konfigurációvá, hogy egy nagyobb infrastruktúra részeként támogassa azt.